چگونه برای کسب وکار جدیدمان، سفیر برند کسب کنیم؟

همه ما در زندگی خود به حامی نیاز داریم. زمانی که با مشکلات متعددی مواجه می‌شویم حامیان مان هستند که به کمکمان می آیند و تلاش می‌کنند هر چه از دستشان بر می آید برای برطرف کردن مسائل و مشکلات موجود انجام دهند.

این حامیان به شیوه‌های مختلفی در کنارمان می‌مانند و در بخش‌های مختلف زندگی از ما حمایت می‌کنند. کسب وکارها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برندها و استارت آپ ها برای اینکه بتوانند در دنیای پر هیاهوی امروز، خود را از سایر رقبا متمایز کنند به حامیانی که ما به آن‌ها سفیران برند می گوییم نیاز دارند.

استراتژی‌های کسب سفیر برند دچار تغییرات زیادی شده است زیرا این روزها شرکت های زیادی هستند که دوست دارند از بیشترین توانشان برای رسیدن به این افراد استفاده کنند.  توسعه چنین روابط دو طرفه پایدار و موثری باعث ایجاد بازاریابی دهان به دهان می‌شود و به شناخته شدن هر چه بیشتر برند می‌انجامد.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط HubSpot، 70 درصد افرادی که مورد نظرسنجی قرار گرفته بودند بیان کردند به توصیه سایر مشتریان در مورد محصولات یا خدمات یک برند بیشتر اعتماد می‌کنند. از همه مهم تر اینکه 71 درصد افراد بر این باور بودند که تصمیم گیری برای خریدشان تحت تاثیر ارجاعات شبکه‌های اجتماعی بوده است.

سفیران برند می‌توانند یک روش عالی  برای استارت آپ ها باشند تا بتوانند آگاهی از برندشان را  بدون هزینه های اضافی بسازند. این افراد، زمانی که با دقت انتخاب می شوند می توانند اعتبار و تایید سریعی برای شرکت های جدید فراهم آورند. در چنین شرایطی برندها بدون صرف هزینه های گزاف بر روی بازاریابی، می‌توانند به بهترین شکل ممکن به مخاطبان هدفشان دست پیدا کنند.

 نقطه شروع برای استارت آپ ها:

همانند سایر استراتژی هایی که برای کسب وکارها تدوین می شود موفقیت در جذب و نگهداری سفیر برند به فاکتورهای مختلفی بستگی خواهد داشت. در این میان مدت زمانی که شرکت برای تعریف اهداف و انتظارات خود صرف می‌کند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

خوب معلوم است که هر شرکتی نیازهای منحصر به فردی دارد و به همین خاطر باید استراتژی منحصر به فردی هم برای کسب سفیر برند داشته باشد. اما نکته مثبت ماجرا اینجاست که شرکت ها می‌توانند بر اساس برخی از اهدافشان همچون آگاهی از برند، افزایش سهم بازار یا افزایش درآمد، استراتژی مناسبی برای کسب سفیر برند توسعه دهند.

توسعه برنامه کسب سفیران برند یکی از بهترین استراتژی های بازاریابی شرکت های بزرگ بوده و در طول سال ها نیز از محبوبیت آن کاسته نشده است. برخی از شرکت ها هستند که دوست دارند در کوتاه مدت به اعتماد مخاطبان نسبت به برند دست یابند و در طولانی مدت محتوای منحصر به فردی برای هر کدام از نیازهای مخاطبان توسعه دهند.

هدف شما هر چه که باشد استفاده از استراتژی کسب سفیر برند به نتایج فوق العاده ای می انجامد.  زمانی که اهداف و معیارهای مرتبط با کسب وکارتان را توسعه دادید می توانید تمرکزتان را روی بخش سرگرم کننده بازاریابی قرار دهید و آن هم چیزی جز ایجاد روابط قدرتمند و ارزشمند نیست.

سفیر برند چه کاری برای کسب وکار شما انجام می دهد؟

سفیر برند

قبل از هر چیزی باید بدانیم سفیر برند چه مزایای می‌تواند برایمان داشته باشد. در این بخش سعی می کنیم برخی از این مزایا را با هم مرور کنیم.

سفیر برند چهره انسانی تری به برندتان می بخشد:

مشتریان اگر بتوانند با چهره های انسانی بیشتر تماس پیدا کنند بهتر از قبل قادر خواهند بود برند و محصولاتش را شناسایی نمایند. برند به تنهایی چیزی جز نام و یک تصویر ساده نیست. حتی برندهای حرفه ای هم برای تبلیغ خودشان به جنبه انسانی ماجرا نیاز دارند. سفیران برند به انسانی شدن برندها کمک می کنند.

سفیران برند به تقویت تیم بازاریابی کمک می کنند:

زمانی که از قدرت سفیران برند به نفع خود استفاده می کنید می توانید یک نماینده فروش و یک عضو فعال برای تیم بازاریابی تان داشته باشید . در این شرایط تیم بازاریابی شما بدون صرف هزینه های گزاف تقویت می شود.

بازاریابی دهان به دهان هنوز هم یکی از بهترین اشکال تبلیغات محسوب می شود و به همین خاطر است که سفیران برند می توانند بر این قدرت بیفزایند.  با نظرات مثبتی که این افراد در مورد محصولات یا خدمات شما ارائه می کنند مشتریان احتمالی دیگر هم به بررسی برندتان ترغیب می گردند.

سفیران برند بهترین کمک برای حضور در شبکه های اجتماعی هستند:

هیچ کسی نمی تواند همه کارها را به تنهایی انجام دهد. اگرچه داشتن تیم بازاریابی آنلاین قوی به بهبود شرایط تان کمک می کند اما هیچ کس به اندازه سفیر برند در بهبود یا افزایش دسترسی به مخاطبان آنلاین موثر و کارساز نخواهد بود.

بیشتر این افراد در حال حاضر چهره شناخته شده ای در دنیای آنلاین هستند و اعتبار خوبی دارند. این موضوع بدین معنی است که سفیر شما فالورهای زیادی در شبکه های اجتماعی دارد.  به همین خاطر است که اغلب به چنین افرادی اینفلوئنسر می گویند. سایت شرکت ها هم می تواند از سفیران برند نفع ببرد. به لطف اعتباری که این افراد در دنیای آنلاین دارند، می توانند بدون مشکل ترافیک سایت تان را بیشتر کنند.

خوب حالا که مزایای استفاده از سفیران برند را دریافتیم  می توانیم به کمک 4 مرحله موجود سفیر برند کسب کنیم  و از قدرت این افراد به نفع خود بهره ببریم.

  1. در مورد نیازهای خود شفاف باشید:

با سفیران برند همانند سایر استخدامی‌های خود رفتار کنید. یک توصیف شغلی ایجاد کنید که بتواند انتظارات تان را به خوبی نشان دهد. در این توصیف هر چیزی از تعداد پست های اجتماعی مطلوب گرفته تا گایدلاین برند که سفیر برند باید دنبال کند را شرح دهید.

سفیران برند بخش ضروری از هر استراتژی بازاریابی هستند و توسط سایر افراد قابل مشاهده می باشند. پس همانقدر که به عناصر پولی اهمیت می دهید به این افراد هم اهمیت بدهید. اگر نتوانید گایدلاین یا راهنمای شفاف و واضحی برای کسب سفیر برند توسعه دهید با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.

  1. پروفایلی برای سفیران برند ایجاد کنید:

خوب در گام بعدی باید پروفایل شخصی سازی شده ای برای سفیران ایده آل برندتان ایجاد کنید. برای اینکار باید کیفیت هایی که او داشته باشد  و با برندتان همتراز باشد را تعریف نمایید.  صفات ضروری که برای سفیرتان نیاز دارید را مشخص کنید و ببینید چه کسانی می توانند جزو سفرای برند شما باشند.

به کمک این پروفایل ها می توانید پاداش های خلاقانه ای هم در نظر بگیرید. انواع مختلفی از سفیران برند سطح پشتیبانی مختلفی برایتان خواهند داشت پس همه این موارد را مدنظر داشته باشید. سفیرانی که تازه به جمع هواداران برندتان پیوسته اند ممکن است از محصولات رایگان و گواهینامه های مختلف لذت ببرند. این در حالیست که حامیان درجه بالاتر به یک گزینه جبرانی پیشرفته تر نیاز دارند.

استارت آپ ها برای سفیرانی که دوست دارند از همان ابتدا در کنار یک شرکت خاص باشند گزینه جذابی محسوب می شوند.

  1. به افراد دسترسی پیدا کنید، به حرف هایشان گوش دهید و با آن ها همکاری نمایید:

خوب حالا زمان آن فرا رسیده که به سفیران احتمالی برندتان نزدیک شود .خودتان را برای کسب ایده های جدید آماده سازید. دسترسی به سفیر برند یک مکالمه دوطرفه است که می تواند دربرگیرنده گوش دادن به صحبت ها و همکاری دو جانبه باشد.

برای اینکه افراد تبدیل به حامیان عالی برای برند شوند به زمان نیاز دارند. برخی از این روابط برای شکل گیری به حداقل یکسال زمان نیاز دارند. پس همیشه خود را برای فرصت های جدید آماده کنید.

 4.  سفیران برندتان را به طور طبیعی پرورش دهید:

حالا که طیف وسیعی از سفیران برند را در اختیار دارید سعی کنید تعادلی را بین ارتباطات تان ایجاد کنید. این افراد شما را برای حمایت انتخاب کرده اند زیرا نکات مثبتی در برندتان دیده اند. اگر نتوانید برنامه با کیفیتی در اختیارشان قرار دهید قطعا از حمایت تان دست می کشند.

این ماهیت انسان هاست. سفیران برند دوست دارند برای شرکت هایی که عاشقشان هستند کار کنند. سعی کنید این افراد را از نزدیک شناسایی کنید ، خواسته هایشان را درک نمایید  و در برنامه های خود از آن ها حمایت کنید. رابطه خوبی با آن ها ایجاد نمایید . زمانی که این افراد تلاش می کنند محصولات و خدماتتان را تبلیغ کنند شما هم باید با آغوش باز از آن ها استقبال کنید و هر کاری از دست تان بر می آید برایشان انجام دهید.

مطالب مرتبط