کمپین های مارکتینگ به زبان ساده!

کمپین های مارکتینگ

کمپین های مارکتینگ چیست؟

چند سالی میشود، مجموعه های متعددی برای جذب مشتری و برندینگ سازی سازمان خود، شروع به راه اندازی کمپین هایی در شبکه های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام کردند که بازخورد چشمگیری داشتند. شرکت های ایرانی بسیاری توانستند با استفاده از این کمپین ها درآمدهای خود را به شکل چشمگیری افزایش دهند.

شاید براتون این سوال پیش بیاد که کمپین های مارکتینگ از کجا و چگونه شکل گرفتند؟

برای پاسخ به این سوال به سراغ برند های قدیمی و معروفی همچون کوکاکولا و یا ردبول می رویم.جالب است بدانید این شرکت ها جزوه اولین شرکت هایی هستند که از ایده ی کمپین های مارکتینگ استفاده کردند و امروزه پیشرفت چشمگیری در این عرصه داشتند.که در ادامه به بررسی کمپین ایجاد شده توسط این افراد میپردازیم.قبل از شروع میخوام یه مقدمه درباره کلمه کمپین داشته باشیم.

کمپین های مارکتینگ

مفهوم لغت کمپین در عبارت کمپین تبلیغاتی؟

لغت کمپین در اصل به معنای یک عملیات نظامی یا سیاسی است در یک ناحیه محدود بر روی گروه هدف از پیش تعیین شده با هدف و نتیجه از پیش تعیین شده است. زمانی که از کمپین تبلیغاتی نام می‌بریم نیز تقریباً معنای مشابهی مد نظر است.
اگر شناخت کافی از برند، محصول و بازار خود داشته باشیم، کمپین تبلیغاتی – به نسبت – هزینه بسیار کمی خواهد داشت. اما هر چه شناخت ما از خودمان و شرایط محیطی کمتر باشد هزینه های کمپین بالاتر خواهد رفت. درست مانند یک عملیات نظامی که با کمترین شناخت نسبت به دشمن و منطقه عملیاتی انجام شود. بدیهی است که چنین عملیاتی بیشترین کشته و کمترین دستاورد را خواهد داشت.
برای اینکه یک «کمپین تبلیغاتی» واقعاً «کمپین» باشد و به یک «عملیات چریکی با تعدادی تک تیرانداز هماهنگ نشده» تبدیل نشود فاکتورهای متعددی باید مورد توجه قرار گیرند که در اینجا برخی از آنها را مورد توجه و بررسی قرار می‌دهیم. اگر چه همه ویژگیهای اشاره شده در همه کمپین ها الزاماً قابل استفاده نیستند اما آشنایی با آنها می‌تواند ایده‌های خیلی خوبی در طراحی کمپین به ما بدهد

کمپین های مارکتینگ

همراهی با یک جریان اجتماعی:

هر زمان در یک جامعه چند موضوع به عنوان دغدغه مطرح می‌شوند. در ایران برخی از این دغدغه‌ها مناسبت‌های مذهبی هستند. عاشورا. محرم. نیمه شعبان. مبعث. برخی از دغدغه‌ها مناسبت‌های ملی هستند مانند نوروز. برخی دیگر دغدغه‌های اجتماعی مثل یارانه‌ها، کنکور، ازدواج جوانان، تشویق به زاد و ولد بیشتر، محیط زیست و …

کمپین های مارکتینگ

اگر کمپینی بتواند از فضای موجود در جریان‌های اجتماعی استفاده کند، طبیعی است که هزینه اجرای خود را کاهش و میزان تبلیغات دهان به دهان خود را افزایش می‌دهد. در ایران، متاسفانه اکثر کمپین‌ها فقط به مناسبت‌ها توجه می‌کنند. هدیه روز مادر، هدیه روز پدر، نیمه شعبان و … نمونه هایی از این کمپین ها هستند. اگر چه هرگز برای مخاطب قابل درک نیست که چرا باید قیمت خودرو پراید در روز تولد امام زمان، با یک هفته قبل یا بعد از آن متفاوت باشد!

چگونه یک کمپین بازاریابی موفق ایجاد کنیم؟

اینکه محصولات و خدمات یک شرکت تا چقدر فوق العاده هستند بی اهمیت است؛ اگر این محصولات را تبلیغ نکنند چرا که هیچ کس در مورد این محصولات چیزی نخواهد دانست. هدف از هر کمپین تبلیغاتی دستیابی به بیشترین مخاطب ممکن و جذب حد اکثری مشتریان جدید با هزینه ای متناسب است. اگر بدرستی انجام گیرد این کمپین تبلیغاتی به سرمایه گزاری بی بدیلی برای شرکت تبدیل می گردد و در غیر این صورت کمپین تبلیغات انجام شده حکم دور ریختن سرمایه آن شرکت را دارد.
تا اینجا با واژه کمپین و اصطلاح کمپین تبلیغاتی و کابرد های آن آشنا شدید.
در پست های بعدی به بررسی کامل راه های ایجاد کمپین های بازاریابی موفق میپردازیم.شما چطور فکر میکنید؟بهترین کمپین های مارکتینگ ایرانی از نظر شما کدام هستند؟

مطالب مرتبط