چگونه برای سال جدید، استراتژی درستی برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنیم؟

این روزها افراد بیشترین زمان خود را صرف گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌کنند.  آمار و ارقام‌های موجود در این حوزه هم نشان دهنده همین واقعیت جذاب است. با پایان سال 2018 میلادی و آغاز سال جدید، کسب وکارها باید به دنبال تازه تر کردن استراتژی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی باشند.

استراتژی بازاریابی زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که شفاف، دقیق و قابل سنجش طراحی شود. شما باید اهدافی که در سر دارید را روی کاغذ بنویسید و ببینید چگونه می‌توانید به چنین اهدافی دست پیدا کنید.

از هر 10 کاربر فعال اینترنتی، 4 نفرشان ادعا دارند برندهای محبوبشان را بر روی رسانه‌های اجتماعی دنبال می کنند. به همین خاطر داشتن یک استراتژی موفق بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند شما را به چنین حجمی از کاربران برساند.

در این مقاله سعی می‌کنیم برخی از استراتژی‌های موثر برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را با هم مرور کنیم. پس همراه سوشال باشید.

گام اول: عملکرد رسانه اجتماعی خود را در سال قبل بررسی کنید

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

خوب قبل از اینکه بخواهیم وارد سال جدید شویم و استراتژی‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی را با هم مرور کنیم باید درک عمیق و درستی از عملکرد خود در سالی که گذشت داشته باشیم.

به همین خاطر باید به طور دقیق معیارهای هر شبکه اجتماعی را بررسی کنید و ببینید چگونه تولید سرنخ کرده اید، چگونه ترافیکی به سایت تان جذب نموده اید، چگونه فالورهای بیشتری در شبکه‌های اجتماعی کسب کرده اید و چگونه نرخ تبدیل تان را افزایش داده اید.

مطمئن شوید که این نتایج را با اهدافی که در سال قبل برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی تعیین کرده اید همتراز می نمایید.  اگرچه تعداد بالای لایک‌ها و اشتراک‌ها در یک کمپین خاص می‌تواند برایتان جذاب باشد اما در نهایت باید مطمئن شوید که به اهداف از پیش تعیین شده هم دست پیدا کرده اید.

پیگیری معیارهای مرتبط با رسانه‌های اجتماعی به شما اجازه خواهد داد عملکردتان را بسنجید و ببینید بازگشت سرمایه گذاری موفقی داشته اید یا خیر.

بعد از اینکه به طور کامل عملکردتان را در کانال‌های اجتماعی مورد بررسی قرار دادید می توانید درک واضحی از موفقیت‌ها و شکست هایتان داشته باشید. این اطلاعات در تدوین استراتژی موثر بازاریابی برای سال جدید بسیار موثر خواهند بود.

گام دوم: اهداف بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای سال جدید را تعیین کنید

اهدافی که برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی تدوین می‌کنید باید با اهداف شرکت تان همتراز باشد.  بسته به صنعت، اندازه شرکت، مخاطبان، رقبا و فاکتورهای مختلف دیگر، این اهداف متغیر خواهد بود.

با اینحال اهداف احتمالی‌تان ممکن است به شرح زیر باشد:

  • افزایش آگاهی از برند
  • جذب ترافیک بیشتر به سمت سایت
  • ایجاد یک جامعه بزرگ در دنیای رسانه‌های اجتماعی
  • تولید سرنخ
  • افزایش فروش

اگر گام اول را به درستی انجام داده باشید حالا می‌توانید از اطلاعات به دست آمده برای ترسیم اهدافتان استفاده کنید.

 اهداف SMART:

زمانی که می‌خواهید اهداف استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را برای سال جدید تدوین کنید از معیارهای SMART استفاده نمایید تا ببینید برای هر هدف، موفقیت به چه معناست. واژه SMART به معنای:

  • خاص بودن
  • قابل سنجش بودن
  • قابل دسترس بودن
  • مرتبط بودن
  • محدود بودن به زمان است.

هر هدفی را به خوبی به بخش‌های مختلف تقسیم کنید و ببینید دوست دارید در نهایت به چه چیزی دست پیدا کنید.  اهداف شما باید قابل سنجش و قابل پیگیری باشد. به عنوان مثال اگر هدف شما تولید سرنخ بیشتر است باید از چه معیارهایی استفاده کنید؟

  • تعداد سرنخ ها: تعداد سرنخ‌هایی که می‌خواهید از طریق بازاریابی جمع آوری کنید را تعیین نمایید. ببینید چگونه می‌توانید این عدد را بین پلتفرم های مختلف اجتماعی تقسیم کنید.
  • معیارهای محتوایی: معیارها را بر اساس نوع محتوا، طراحی، تصویر و کمپین‌های تبلیغاتی پیگیری کنید تا ببینید چه نوع محتوایی بهترین نتیجه را برایتان داشته است.
  • داده‌های عمیق: ببینید رسانه‌های اجتماعی در بلند مدت چه تاثیری بر روی کسب وکارتان داشته اند.
  • با تعریف اهداف و معیارهایی که باید پیگیری کنید، استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به یک سند مفید و کاربردی تبدیل خواهد شد.

قطعا شما هم مثل خیلی از کسب وکارهای دیگر، فرضیات مختلفی درباره مخاطبان دارید. اما برای درک درست مخاطبان و فالورها در رسانه‌های اجتماعی، باید داده‌هایی که در اختیار دارید را تجزیه و تحلیل کنید.

استفاده از قابلیت آنالیتیکس رسانه‌های اجتماعی شما را قادر می‌سازد اطلاعات کلیدی همچون نوع جمعیت هدف را به دست آورید. بعد از اینکه درک و بینش درستی از مخاطبان به دست آوردید می‌توانید به سراغ گام بعدی یعنی ایچاد پرسونای مخاطبان بروید.

 

چگونه استراتژی موثری برای بازاریابی اینستاگرام ایجاد کنیم؟

 

 گام سوم: پرسونای مخاطبان را ایجاد کنید.

پرسونای مخاطبان

کسب وکار شما هر چه که باشد، مخاطبان تان از گروه های مختلفی تشکیل خواهند شد. پس سعی کنید این داده‌ها را به بخش‌های کوچک تر تقسیم بندی کنید تا بتوانید انواع مختلف گروه‌های مخاطبان را بیابید.

برای هر گروه از مخاطبان، باید پرسونای مخصوصی ایجاد کنید تا ببینید این افراد چه کسانی هستند و چه از شما می‌خواهند. 90 درصد شرکت‌ها از پرسونای مخاطبان برای درک بهتر مشتریان خود استفاده می‌کنند. بینشی که از پرسونای مخاطبان به دست می اید باید برای تدوین استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به کار رود.

 گام چهارم: کانال توزیع محتوا و زمان کلیدی برای انتشار مطالب را بیابید

نکته مهمی که در موفقیت رسانه‌های اجتماعی وجود دارد تعیین زمان و کانال مناسب برای توزیع محتواست. بر اساس تحقیقات انجام شده، 67 درصد از بازاریابان بیان کرده اند از فیس بوک به عنوان رسانه اجتماعی موثرشان استفاده می کنند. در این میان اینستاگرام 10 درصد آراء و توییتر 5 درصد اراء را به خود اختصاص داده است.

با اینحال این اعداد، آمارهای عمومی هستند  و شما باید ببینید کدام یک از رسانه‌های اجتماعی عملکرد بهتری برای جذب مخاطب تان دارد.  ببینید کاربرانتان در کدام یک از شبکه‌های اجتماعی بیشتر فعال هستند و بهتر می‌توانند با شما تعامل برقرار نمایند.

هدف هر کدام از پلتفرم‌های اجتماعی را تعیین کنید:

به خاطر داشته باشید که استراتژی های بازاریابی شما برای هر پلتفرم اجتماعی باید متفاوت باشد. به عنوان مثال ممکن است بخواهید از فیس بوک برای ایجاد یک جامعه تعاملی استفاده کنید اما از اینستاگرام برای تبلیغ محصولات و خدمات تان بهره ببرید.

استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی باید بر اساس هدف برند تعیین شود. قانون کلی زیر برای هر شبکه اجتماعی به شما کمک خواهد کرد استراتژی مناسبی برای بازاریابی تان تعیین کنید:

  • فیس بوک: فیس بوک می‌تواند ترافیک زیادی برایتان ارسال کند. از آنجایی که این شبکه اجتماعی بیشتر روی اخبار و سرگرمی تمرکز دارد باید محتوای شما هم سرگرم کننده باشد. محتوای ویدئویی کارکرد بهتری در فیس بوک خواهد داشت.
  • توییتر بیشتر یک پلتفرم خبری است. جمع آوری محتوا و توییت مجدد می‌تواند به شما کمک کند. باید بر روی موضوعات و هشتگ‌های ترند شده تمرکز کنید.
  • لینکداین: این یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که می‌تواند مقالات مربوط به صنایع، داده‌های جذاب و سایر موارد را پیدا کرد.
  • اینستاگرام: این پلتفرم برای برندهای بصری مناسب تر است. تصاویر، نقل قول های انگیزشی  و ویدئوهای کوتاه بهترین کارکرد را خواهد داشت.

در مورد زمان کلیدی برای ارسال محتوا تصمیم گیری کنید:

تحقیقات زیادی بر روی زمان مناسب ارسال پست‌ها انجام شده است. با درک زمان‌هایی که کاربرانتان در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند می‌توانید بهترین زمان را برای ارسال محتوا پیدا کنید.

داده‌های جمع آوری شده از منابع مختلف نشان‌ دهنده روزها و ساعت‌هایی است که برندها می‌توانند محتوای خود را ارسال کنند:

  • فیس بوک: بهترین روز برای ارسال پست چهارشنبه،پنج شنبه و جمع است. بهترین زمان 12 الی 4 بعد از ظهر می‌باشد.
  • اینستاگرام : بهترین روز شامل دوشنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه و بهترین زمان 11 صبح تا 1 بعد از ظهر است.
  • توییتر: بهترین روز برای ارسال پست دوشنبه، سه شنبه ، چهارشنبه و پنج شنبه و بهترین زمان حول و حوش 12 بعد از ظهر است.

علاوه بر این داده‌ها، شما باید مطالعه ای بر روی مخاطبان هدف خود داشته باشید و ببینید چه زمان‌هایی بر روی رسانه‌های اجتماعی فعال اند.

با ترکیب این یافته‌ها قادر خواهید بود بهترین زمان و بهترین روز را برای انتشار محتوایتان پیدا کنید.

گام پنجم: رقبای خود را بررسی کنید

آخرین گام برای ایجاد یک استراتژی موفق بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بررسی عملکرد رقباست. شما باید موارد زیر را شناسایی و تعریف کنید:

  • نزدیک ترین رقیب تان چه کسی است؟
  • آن‌ها از چه کانال اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان استفاده می‌کنند؟
  • کجاها قوی هستند و کجاها ضعف دارند؟
  • کدام یک از محتوایشان بهترین عملکرد را داشته است؟

موثرترین روش برای انجام اینکار استفاده از social media listening است. پیگیری احساساتی که در مورد برند رقبا وجود دارد هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اینکار به شما کمک می‌کند درک درستی از ترندها ، محتواها و کمپین‌های رقبا داشته باشید و بدانید مخاطبان چه بخشی از رقیب را بیشتر دوست دارند.

 سخن نهایی:

همانطور که مشاهده کردید برای تدوین استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای سال جدید، فاکتورهای مختلفی باید مدنظر قرار گیرد. از داده‌هایی که از سال قبل دارید استفاده کنید و ببینید چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی داشته اید. اینکار به شما کمک می کند استراتژی بازاریابی  دقیق ، عملی و بر پایه اهداف تدوین کنید.

مطالب مرتبط