4 ویژگی کسب و کار های موفق از زبان یک بیزینس من

کسب و کار موفق

کسب و کار های موفق: چند روز قبل با یکی از دوستان قدیمی در حال گشت زنی در شهر (تهران) بودیم. در حوالی میدان انقلاب به شعبه یکی از فروشگاه های زنجیره ای بسیار بزرگ برخورد کردیم. پس از اینکه چند قلم از اجناس مورد نیاز منزل را از فروشگاه مذکور خریداری کردم، دوستی که همراهم بود بحث دلایل موفقیت کسب و کار ها را پیش کشید و در اولین جمله اذعان کرد که؛ مهم ترین دلیل پیروی یک کسب و کار در ایران، پارتی و پس از آن شانس است.

با توجه به اینکه خودم در حال راه اندازی یک کسب و کار هستم و به تازگی شغل جدیدی را آغاز کرده ام، به شدت با نظر او مخالفت کردم. البته بماند که تا انتهای راه نه مخالفت من جواب داد و نه سماجت او راه به جایی برد، حتی در موقع پیاده شدن از خودرو نیز قبل از خداحافظی کردن بار دیگر صحبت خود را تکرار کرد.

این موضوع باعث شد که در مورد ویژگی ها و دلایلی که یک بیزینس را به کسب و کار موفق تبدیل میکند، کمی تأمل کنم.
آنقدر این موضوع برایم جذاب و البته چالش برانگیز بود که حتی پس از برگشتن به خانه نیز نتوانستم آن را از ذهنم بیرون کنم و تصمیم گرفتم در مورد کسب و کار های موفق و دلایل موفقیت آنها کمی تحقیق کنم.

در ادامه نتایج تحقیقاتم را برای شما بیان میکنم؛ امیدوارم در انتها نیز شما مانند من به این نتیجه برسید که موفقیت شانسی نیست، حتی در ایران!!

ویژگی های کسب و کار موفق چیست؟

ویژگی های کسب و کار موفق چیست؟

در ابتدایی ترین حالت، یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در یک کسب و کار موفق به چشم میخورد، یک مدیر موفق است. مدیران موفق با تصمیم های خود سود زیادی را عاید کسب و کار خود میکنند. اما نکته جالب این جاست که در ایران بیزینس  هایی وجود دارند که مدیران آنها، صاحب آن نیستند اما با توانایی بالای خود توانسته اند باعث موفقیت مجموعه و سیستم زیر دست خود شوند.

ویژگی هایی که در ادامه بیان میشود، اغلب مربوط به تصمیم گیری های همین مدیران است.

استخدام نیرو های “دلسوز” و حذف نیرو های زائد

یکی از اولین اقداماتی یک مدیر موفق برای توسعه سیستم پایین دست خود انجام میدهد، جایگزین کردن نیرو های زائد با نیرو های دلسوز است. شاید تصور کنید نیرو های زبده یکی از مهم ترین عللی است که به موفقیت کسب و کار ها می‌انجامد اما حتی نیرو زبده ای که نتواند با دلسوزی در مجموعه فعالیت کند، یک نیروی زائد محسوب میشود.

مدیران باهوش همواره به دنبال فرصت های مناسب برای استخدام نیروهای دلسوز هستند و در صورت یافتن آنها، دائما به رشد و پیشرفت آنان کمک میکنند زیرا میدانند که رشد آنها برابر با رشد مجموعه است.
به عنوان نمونه زنده این مسئله، میتوانید مشاهده کنید که در اغلب کسب و کار های اینترنتی و سایت های بزرگ، همیشه قسمت استخدام فعال است و کارجویان میتوانند رزومه خود را برای مدیران ارسال کنند. به این ترتیب مدیران همیشه به دنبال استخدام نیرو هایی هستند که به نظر آنها میتوانند به رشد مجموعه کمک کنند.

هزینه برای تبلیغات فیزیکی و اینترنتی

اگر کمی به دور و بر خود نگاه کنید به خوبی متوجه میشوید که کسب و کار های موفق دائما بر روی تبلیغات خود سرمایه گذاری میکنند و هیچگاه بودجه تبلیغاتیشان را متوقف نمیکنند. این موضوع آنقدر برای آنها اهمیت دارد که گاها حاضر به پرداخت حقوق های نجومی به متخصصان بازاریابی میشوند که بتوانند برای آنها تبلیغات خلاقانه ای را طراحی کنند.

مدیر موفق

قسمتی از تبلیغات این کسب و کار ها صرفا بر روی شبکه های اجتماعی تمرکز دارد. در حال حاضر اینستاگرام یک بستر مناسب برای تبلیغات با بازدهی بالاست و این شرکت ها و کسب و کار ها همواره در لیست استخدامی های خود، نیاز به نیروی متخصص اینستاگرام دارند.

((در سایت سوشال ما اقدام به تولید یک محصول کامل برای تبدیل شدن به متخصص بازاریابی با اینستاگرام کرده ایم که میتوانید آن را مشاهده کنید؛ محصول امپراطوری اینستاگرام))

اهمیت به امکانات و ابزار های مختلف

هر کسب و کار برای موفقیت روز افزون، نسبت به حیطه فعالیت خود، نیاز به امکانات و ابزار های مختلفی دارد. مدیران هوشمند هیچگاه مسائل مالی دیگر را بر فراهم کردن ابزار کار ارجحیت نمیدهند و همواره بهترین ابزار مورد نیاز خود و کارمندانشان را فراهم میکنند.

این ابزار ها در درجه اول باعث افزایش برند سازی کسب و کار و پس از آن باعث آسودگی اعضای سیستم و افزایش روحیه آنان میشود. از این رو هیچ مسئله مالی نسبت به این موضوع اولویت ندارد.

اهمیت نظم در کسب و کار های موفق

نظم در کسب و کار

نظم از مهم ترین قوانین برای موفقیت یک کسب و کار است. در یک کسب و کار موفق نظم حرف اول را میزند و مدیر این کسب و کار خود الگویی برای دیگر افراد و نیرو های فعال است. نظم صرفا در رفتار نیرو ها خلاصه نمیشود. بلکه یک مجموعه نظام مند تمامی فعالیت های خود را طبق برنامه انجام میدهد و مدیر این مجموعه، در عین خوش رفتاری با دیگر نیرو ها، به نظم و اجرای صحیح آن در مجموعه اهمیت بسیار زیادی میدهد و نافرمانی از قوانین مربوط به آن را نمیبخشد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردم تا نتایج بررسی کوتاهی که روی چند کسب و کار موفق ایرانی داشتم را برای شما بیان کرده تا شما را قانع کنم که موفقیت یک کسب و کار، به صورت شانسی نیست. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما.

مطالب مرتبط

پاسخ