چگونه مخاطب هدف خودمان را تعریف کنیم؟

تعریف بازار و مخاطب هدف یکی از مهم ترین کارهایی است که یک بازاریاب باید به درستی انجام دهد. این کار جزو اصول بنیادین همه استراتژی های بازاریابی است و بدون آن نمی توان از موفقیت فعالیت های بازاریابی مطمئن بود. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این پست از سوشال به  موضوع تعریف مخاطب هدف بپردازیم و ببینیم چگونه می توانیم مخاطبانی که برای بازاریابی نیاز داریم را تعریف کنیم.

هر چقدر درک شما از بازار و مخاطب بیشتر باشد بهتر می توانید تبلیغات هدفمند و متمرکز ایجاد کنید و تنها به افرادی دست یابید که می توانند به مشتری تبدیل شوند. با رشد بینش شما درباره مخاطبان هدف، می توانید نرخ تبدیل بهتر و بازگشت سرمایه گذاری بهتری هم داشته باشید. این دو معیار جزو کلیدی ترین معیارهای بازاریابی محسوب می شوند.

 تعریف مخاطب هدف:

مخاطب هدف

بازار و مخاطب هدف به گروه خاصی از افراد اطلاق می شود که می خواهید پیام های بازاریابی تان را به دستشان برسانید.  این ها افرادی هستند که قصد دارند محصولات و خدمات شما را خریداری کنند، ویژگی های مشترکی دارند و می توان آن ها را کنار هم گروه بندی کرد.

هر چقدر دقت شما در تعریف و تعیین مخاطب هدف بالاتر باشد، درک بهتری از نیازهایشان خواهید داشت و می توانید بهتر از قبل این نیازها را برطرف کنید.

می توانید در ابتدا با گروه گسترده ای کار خودتان را آغاز کنید اما به خاطر داشته باشید که برای رسیدن به نرخ تبدیل بهتر باید مخاطب هدفتان را با دقت و جزییات بیشتری ترسیم نمایید. از اینکه گروه هدفتان را با ویژگی های بسیار خاص تعریف کنید واهمه نداشته باشید. شما که نمی توانید همه افراد جامعه را هدف قرار دهید و محصولات و خدمات تان را به همه افراد بفروشید. مخاطب هدف باید بر پایه تحقیقاتی که در بازار و بر روی مخاطبان انجام می دهید تعریف شود. به همین خاطر بهتر است دست از حدس زدن بردارید و از شیوه های درست و منطقی برای اینکار استفاده کنید.

چگونه می توان درک درستی از مخاطب هدف داشت؟ 7 نکته ای که باید مدنظر داشته باشد

 داده هایی که نسبت به مشتریان فعلی دارید را جمع آوری کنید:

اولین گام برای شناخت و تعیین مخاطب هدف این است که بدانید در حال حاضر چه مشتریانی دارید. این افراد چگونه از محصولات و خدمات شما بهره می برند؟ چه ویژگی ها و مشخصاتی دارند؟  بعد از اینکه مشخصات و ویژگی های مشتریان فعلی تان را شناسایی کردید می توانید به دنیال افرادی بگردید که شباهت زیادی به این گروه از مشتریان دارند. بسته به نحوه ارتباط تان با مشتری، ممکن است اطلاعات زیاد یا اندکی درباره آن ها داشته باشید. سعی کنید از خود مشتریان برای این تحقیق استفاده کنید اما زیاد اذیتشان نکنید.

هر چقدر داده های بیشتری از این افراد کسب کنید در ایجاد گروه مخاطب هدف هم موفق تر خواهید بود. سن، جنسیت، موقعیت، تحصیلات و درآمد این افراد را شناسایی کنید.

 به آنالیتیکس سایت و رسانه های اجتماعی نگاهی بیندازید:

خوب حالا سوال اینجاست که چگونه می توانید مخاطبین هدفتان را شناسایی کنید و بر روی آن ها تحقیقی انجام دهید؟ بهترین کار این است که سری به بخش آنالیتیکس سایت و رسانه های اجتماعی بزنید. این بخش ها بهترین مکان برای پر کردن خلا موجود در تجزیه و تحلیل مشتری هستند. این ها به شما کمک می کنند درک درستی از افرادی که با اکانت اجتماعی تان ارتباط دارند داشته باشید.

چگونه از دسته بندی رفتاری مخاطبان در استراتژی بازاریابی محتوایی استفاده کنیم؟

رقبایی که دارید را بررسی کنید:

خوب حالا که می دانید چه کسانی با کسب وکار شما تعامل دارند و محصولات و خدمات تان را خریداری می کنند باید ببینید رقبا چه فعالیتی در حوزه تعریف مخاطب هدف انجام می دهند. اگر بتوانید کارهایی که رقبا انجام می دهند را بررسی کنید قادر خواهید بود به سوالات کلیدی موجود پاسخ دهید. رقبای شما هم در همان بازاری فعالیت می کنند که شما حضور دارید؟  آن ها می خواهند به بخشی که شما بدان دسترسی ندارید دست پیدا کنند؟ مخاطب هدف آن ها چه کسی است و چه ویژگی دارد؟

اگرچه نمی توانید تحقیقات دقیق و جزئی بر روی مخاطبین هدف رقبایتان داشته باشید اما می توانید دید  کلی در این باره به دست آورید. این تجزیه و تحلیل به شما کمک می کند بازار را بهتر بشناسید.

درباره ارزش محصولات و خدمات خود شفاف باشید:

شما می توانید همه ویژگی ها و قابلیت های محصول خود را فهرست کنید اما اگر مزایای این محصول را به خوبی توضیح ندهید کسی به خرید ترغیب نخواهد شد.  قابلیت ها یا ویژگی های محصول همان کاری است که محصولتان انجام می دهد. اما مزایا نتایجی است که با استفاده کردن از محصول به دست می آید. محصول شما چگونه می تواند زندگی افراد را ساده تر و بهتر سازد؟ همه این ها را مدنظر داشته باشید.

فایلی برای بازار و مخاطب هدف ایجاد کنید:

خوب حالا باید همه کارهایی که کرده ایم را یکجا جمع کنیم و آن را به فایل یا بیانیه ای تبدیل کنیم که می تواند در تعریف مخاطب هدف کمکمان کند. در این گام باید بتوانید به طور واضح بازار هدفی که دارید را تعریف کنید. اگر محصول یا خدمات متعددی دارید ممکن است مجبور شوید برای هر کدام از آن ها بیانیه ای ایجاد کنید. به طور دقیق مخاطب هدف و ویژگی های او را تعریف نمایید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

 در بازار هدفتان، تبلیغات رسانه های اجتماعی را بررسی کنید:

حالا زمان آن فرا رسیده که ببینید چگونه می توانید به طور عملی تحقیق بر روی مخاطب هدف را به کار ببرید. اولین گام ایجاد تبلیغ در رسانه های اجتماعی برای افرادی است که به طور دقیق تعریف کرده اید.  شاید در حال حاضر کمپین های خلاقانه ای دارید یا می خواهید همه چیز را از اول تعریف کنید. آیا این کمپین توانست موفقیتی که مدنظر داشتید را برایتان ایجاد کند؟ عملکرد تبلیغات تان را مورد پیگیری قرار دهید تا ببینید به چه نتایجی دست پیدا کرده اید. بعد از اینکه یک پایه مشخص برای خودتان توسعه دادید می توانید از تست A/B برای یادگیری هر چه بیشتر درباره معیارهای موفقیت استفاده کنید.

تست A/B چیست و چگونه آن را اجرا کنیم؟

 اگر نیاز بود دوباره بر روی مخاطب هدف تحقیق کنید:

نتیجه تست شما می تواند بینش اضافی برایتان فراهم آورد. در این شرایط ممکن است متوجه شوید مخاطبین هدفی که قبلا تعریف کرده اید به طور دقیق تعیین نشده اند یا مشکلی دارند. پس از تغییر دادن مخاطب هدف خودتان واهمه ای نداشته باشید. همین تست هاست که شما را به تعیین هر چه بهتر و دقیق تر بازار هدف سوق می دهد.به خاطر داشته باشید که برای موفقیت در فعالیت های بازاریابی باید شناخت دقیقی بر روی مخاطبین و بازار هدفتان داشته باشید. شما که نمی توانید همه افرادی که در بازار هستند را هدف قرار دهید. پس خوب تحقیق کنید و همه ابزارهای موجود را به کار ببرید تا بعدا پشیمان نشوید. همان تحقیق اولیه می تواند در هزینه های بعدی بازاریابی صرفه جویی کند. پس این گام را به درستی اجرا کنید.

مطالب مرتبط