تلگرام یا واتساپ ؟ مساله این است !

تلگرام یا واتساپ

همه ما به خوبی این رو میدونیم که تلگرام در حال حاضر یکی از پرطرفدار ترین نرم افزارهای پیام رسان شده در حالی که در این عرصه برنامه های بسیار زیادی وجود دارن . توی این مقاله  بررسی می کنیم که چرا اکثر مردم واتساپ رو کنار گذاشتن و به تلگرام روی آوردن . تا انتهای این مطلب، با ما همراه باشید.

وقتی که کارایی واتساپ فقط برای 4 ساعت، با مشکل مواجه شد، حدود 5 میلیون نفر به تلگرام روی آوردن و توی این سرویس پیام رسان ثبت نام کردن . توی نمودارهای App Store ، تلگرام بالاترین برنامه هست و الان در 46 کشور دنیا، از آلمان تا اکووادور، بالاترین برنامه رایگانه. در طبقه بندی شبکه های اجتماعی در آمریکا و سایر کشورها، ، تلگرام اولین برنامه هست و حتی بالاتر از فیس بوک و واتساپ و کیک و … قرار داره .

تلگرام یا واتساپ

هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا بعد از این که کارایی واتساپ پایین اومد، تنها گزینه انتخابی مردم، تلگرام بود ، چون برنامه های دیگه ای هم وجود داشت که مردم میتونستن به سمت اون ها برن، مثلا کیک، پیام رسان فیسبوک، لاین یا خیلی برنامه های مشابه دیگه که میلیون ها کاربر دارن . پس به نظر میرسه که تلگرام با همه این برنامه ها تفاوت داره. ورود تلگرام به این عرصه فقط برای برتری پیدا کردن نسبت به واتساپ و مشکلات بعدی اون نبود.  یکی از مدیران این شبکه می گوید : ” چند هفته قبل از شروع همکاری با فیسبوک، تلگرام بالاترین برنامه در app store کشورهایی مثل اسپانیا، کشورهای عربی و برخی از کشورهای آمریکای لاتین بوده، در حقیقت شروع رشد تلگرام در این کشورها بوده و بعد از اون مشکلات واتساپ، باعث شد که اکثر مردم در این کشورها تحت تاثیر تلگرام قرار بگیرن ” .

طبق سایت تحلیل نرم افزارها (App Annie) ، این شبکه چند روز قبل از این که خبرهای  واتساپ منتشر بشه، یعنی در روز 17 فوریه، مطرح شده بود و تونسته بود توجه زیادی رو به سمت خودش جلب کنه.

بعد از بزرگترین شبکه اجتماعی روسیه، که به اسم vk معروفه ( که توسط برادران durov تولید شده ) ، تلگرام یکی از سرویس های پیام رسانیه که سرعت واتساپ رو با snapchat های بادوام ترکیب کرده و علاوه بر این ها، از موارد امنیتی پیشرفته و جدید هم استفاده کرده . واتساپ اولین برنامه ای بود که اخبار تلگرام رو منتشر کرد و قطعا آخرین برنامه هم نخواهد بود.

تلگرام از خیلی لحاظ شبیه واتساپ هست، مثلا وقتی که یک پیام خوانده میشه، در تلگرام هم دو تا خط سبز رنگ کنار پیام می خوره، یا این که تلگرام هم قابلیت تصاویر پس زمینه کارتونی داره و خیلی موارد مشابه دیگه. یکی از ویژگی های معمول و متداولی که اکثر برنامه های پیام رسان دارن، اینه که ببینید چه افرادی آنلاین هستن، یا این که به پیام هاتون، تصویر، فیلم، موقعیت جغرافیایی خودتون، مخاطبین و اسناد رو ضمیمه کنین. اما در کنار تمامی این موارد، محبوب شدن تلگرام به دلیل دارا بودن سرعت بالا و ویژگی های امنیتی هست . شرکت تولید کننده این شبکه، مدعی هست که این برنامه سریعترین و امن ترین سیستم پیام رسانی بزرگ در دنیاست. در واقع تلگرام، برای آزمایش پروتکل متن باز MTProto به وجود اومد و زمانی که این برنامه اجرا شد، روترها از نحوه کار آن ، گزارش  هایی رو ارائه دادن که باعث شد شرکت از امنیت پروتکل MTProto  اطمینان پیدا کنه و برای کسی که بتونه به اون نفوذ پیدا کنه جایزه 200 هزار دلاری درنظر گرفته . به طور کلی شرکت ها برای پیدا کردن خطاهای برنامه هاشون برای افراد جایزه درنظر می گیرن و این یه کار معمول و متداولی هست اما معمولا برای پیدا کردن باگ ها ( خطاهای) مهمی که در برنامه های ویندوزی وجود دارن، این مقدار جایزه رو درنظر می گیرن .

تلگرام یا واتساپ

آقای durov به TechCrunch گفته : ” اولین و اصلی ترین دلیل من برای حمایت و استفاده از تلگرام اینه که این شبکه یه راه ارتباطی هست که به هیچ راهی نمیشه بهش دسترسی و نفوذ پیدا کرد. ” او به یکی دیگر از ویژگی های تلگرام اشاره کرده که با هرفردی که بخواهیم می تونیم ” مکالمه پنهان ” داشته باشیم و این شبکه این مکالمه های پنهان رو به صورت انتها به انتها رمز نگاری کرده ( یعنی پیام های هر دو طرف ، رمزنگاری شده هست ) که سرورهای شرکت به آن ها دسترسی ندارن، و شما می تونین تنظیمات رو طوری تعیین کنین که بعد از یه فاصله زمانی مشخص ( از 2 ثانیه تا یک هفته ) پیام هایی که به صورت پنهانی ارسال می کنین، به صورت خودکار پاک شوند. یه قابلیت دیگری که تلگرام برای چت های پنهانی داره اینه که می تونین امنیت این چت ها رو با ارسال یک تصویر به عنوان کلید رمزنگاری، بررسی کنین. با مقایسه این کلید رمزنگاری شده با کلید رمزنگاری شده دوستتان، متوجه می شوید که این ارتباط کاملا امن بوده و کمتر در معرض حملات man in the middle قرار می گیرید. اما با وجود همه این نکات، باز نمی توان صد در صد ادعا کرد که این روش رمزنگاری، بدون خطا و اشتباه هست .

تلگرام یا واتساپ
به همین دلیل، شرکت تولید کننده تلگرام در حال حاضر برای فردی که بتونه یک باگ مهم و حیاتی رو پیدا کنه ، مبلغ 100 هزار دلار درنظر گرفته .

جذابیت تلگرام فقط به خاطر به کارگیری از استانداردهای امنیتی سخت نیست، بلکه به این دلیله که به هر توسعه دهنده ای اجازه میده که یک نوعی از تلگرام رو برای خودشون تولید کنن وحتی امکان تولید تلگرام برای دسکتاپ کامپیوترها هم فراهم کرده . امروزه اکثر سرویس های پیام رسان مثل واتساپ، نرم افزارهای پیام رسانی خودشون رو دریک اندازه تولید می کنن و به توسعه دهنده های دیگه اجازه ورود به عرصه کاری خودشون رو نمیدن . اما نباید اون ها رو سرزنش کرد چون حفظ یک زبان متحد و الگوهای امنیتی در سراسر ده ها برنامه ، کار بسیار سخت و دشواریه . همچنین به دست آوردن پول از یه برنامه در مقایسه با یه برنامه پرداخت شده ساده به فکر بیشتری احتیاج داره . هنوز هم برادران durov به دلیل این که به توسعه دهنده ها اجازه دادن که ورژن های جایگزین رو برای سایتشون بسازن، موفقیت های زیادی به دست میارن .

از همه مهم تر، تلگرام مثل یه سازمان غیرانتفاعی عمل می کنه که هیچ وقت برای خدماتی که ارائه میده، هزینه ای دریافت نمیکنه .

شرکت تولید کننده تلگرام در قسمت پرسش و پاسخش نوشته

” تلگرام قصد نداره که مالیات دریافت کنه و هیچ وقت به فروش تبلیغات و یا قبول کردن سایر فعالیت های اقتصادی فکر نمیکنه . ما برنامه مبتنی برکاربر نساختیم، برنامه ما یک پیام رسان برای همه مردم هست . اگر مبلغی که توسط برادران durov برای تلگرام ذخیره شده تموم بشه، از کاربران تلگرام درخواست کمک مالی خواهیم کرد .”

تلگرام یا واتساپ

تلگرام به دلیل حمایت های برادران durov و این که API باز خدماتش رو در دسترس توسعه دهندگان قرار داده، این احتمال وجود داره که به هدفش که رسیدن به جایزه نوبل هست، برسه .

تلگرام از شماره تلفن همراه شما به عنوان یه شناسه استفاده می کنه ولی از این لحاظ اهمیت داره که برای همگان امکان استفاده از نرم افزار پیام رسان رمزنگاری شده رو فراهم می کنه .

ارائه خدمات رایگان و تجربه سازندگان vk باعث شده که تلگرام جایگزین مناسبی برای سایر نرم افزارهای پیام رسان باشه. تلگرام دقیقا بعد از مشکلاتی که برای واتساپ پیش اومد، ودر زمان مناسبی وارد این عرصه شد. به سرعت میلیون ها کاربر در سراسر دنیا در تلگرام عضو شدن اما حفظ و نگهداری این کاربران برای شرکت، چالش بسیار بزرگی بود . Albert Wenger در یکی از پست های وبلاگش می نویسد : ” برای کاربران ، جابجایی از یک سرویس پیام رسان مبتنی بر شماره تلفن هزینه ای نداره  اما این فقط یه بخش از داستانه . یک شبکه قدرت چندانی نداره و متقاعد کردن همه افراد برای پیوستن به یه برنامه جدید، کار سخت و دشواریه . اگر فیسبوک فکر می کرد که کاربران واتساپ در یک دقیقه به سمت خودش متمایل میشن هیچوقت برای این کار 19 بیلیون دلار به شرکت پرداخت نمی کرد .

فیسبوک نه تنها برای واتساپ بلکه برای نام تجاری خودش هزینه کرده، برندی که سال ها برای حل مشکل ارسال پیام به خارج از مرزها تلاش کرده است . شاید مشکل بعدی پیام رسانی، با درنظر گرفتن نقاط ضعف واتساپ در رمزنگاری و سیاست های مجموعه داده های ناسا، امنیت شخصی باشه . واتساپ همون مترادف و هم معنی پیام کوتاهه . شاید تلگرام هم برای موفق شدن هم معنی امنیت باشه .  

تلگرام یا واتساپ

از این که تا پایان مطلب با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم . مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادهای سازنده شما همراهان گرامی هستیم .

مطالب مرتبط