محتوانویسی و کپی رایتینگ چه تفاوت هایی با هم دارند؟

همه شما با فرآیند محتوانویسی اشنا هستید. در مقالات قبلی انواع محتوایی که می توانید در فرآیند بازاریابی محتوایی تان مورد استفاده قرار دهید را با هم مرور کردیم. اما می دانید که کپی رایتینگ چیست؟ می دانید کپی رایتنیگ برای چه مقاصدی به کار می رود؟ تفاوت بین محتوا نویسی و کپی رایتینگ را می دانید؟

شاید بتوان گفت بزرگ ترین تفاوتی که بین محتوا نویسی و Copywriting وجود دارد اهدافی است که این دو روش دنبال می کنند. کپی رایتینگ به معنای نوشتن متن های تبلیغاتی یا بازاریابی است. هدف از محتوانویسی سرگرم کردن، آموزش دادن و ترغیب کردن مخاطبان آنلاین است تا تعامل بیشتری با سایت و برندتان داشته باشند.

در فرآیند کپی رایتنیگ محتوا نویسی هم دخیل است اما به شکل جذاب تری نوشته می شود تا بتواند توجه مخاطبین هدف را فورا به خود جلب نماید. به خاطر داشته باشید که کپی رایتینگ وظایف خیلی بزرگی دارد که باید از پس انجام دادنش بر بیاید. این متن تبلیغاتی باید به گونه ای نوشته شود که مخاطب را به خرید محصولات یا خدمات سایر ترغیب نماید. خوب حالا سوال اینجاست که چه تفاوتی بین کپی رایتینگ و محتوانویسی وجود دارد؟ کدام یک از آن ها برای سئو مفیدتر هستند؟ در این پست از سوشال به همین موضوع خواهیم پرداخت.

محتوانویسی:

محتوانویسی

محتوانویسی به معنای نوشتن محتوای ارزشمندی است که می توان برای مقاصد خاص همچون کسب وکار یا بازاریابی از آن استفاده کرد. محتوانویسی اغلب برای  جذب مشتریان بالقوه و آموزش دادن آن ها درباره محصولات و خدمات برند نوشته می شود. اینکار را می توان با پست های وبلاگی، مقالات یا فایل های ویدئویی انجام داد.

 محتوانویسی برای بازاریابی محتوا انجام می شود:

به زبان ساده تر محتوا نویسی برای کمک به بازاریابی محتوایی انجام می شود. اگر محتوایی خوب نوشته شود می تواند به مخاطبین هدف بسیاری دست پیدا کند و  شما را به اهداف کسب وکارتان برساند.  برای نوشتن محتوای خوبی که به بازاریابی محتوایی هم کمک می کند می توانید از نکات و ترفندهای زیر استفاده کنید:

  • محتوایتان را با عناصر و ساختار مناسبی بنویسید.
  • ماهیت محتوا این است که بتواند تجربه عالی برای مشتریان ایجاد کند. پس مفید و ارزشمند بودن آن را فراموش نکنید.
  • همه چیز را واضح و شفاف بنویسید.
  • به کمک محتوا در میان مخاطبان اعتماد ایجاد کنید.

اگر می خواهید حرفی درباره برندتان بزنید از زبان واضح و شفاف استفاده کنید. اینکار به مخاطبان تان کمک می کند فورا با شما ارتباط برقرار کنند.  اگر فکر می کنید مخاطبان به اطلاعات بیشتری نیاز دارند حتما از جزییات استفاده کنید.

فکر نکنید افرادی که با آن ها سروکار دارید می توانند اهداف شما را به صورت خودکار درک کنند. پس همه چیز را به آن ها بگویید.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ

خوب حالا به بخش جذاب ماجرا رسیده ایم. کپی رایتینگ به معنای ایجاد محتوای قانع کننده و ارزشمند است که برای تبلیغ برند به کار می رود. هدف نهایی کپی رایتینگ  فروش ایده ای است که شما در سر دارید. بر خلاف محتوانویسی که در آن نویسنده هدفی برای فروش محصول یا خدمات مدنظر ندارد در copywriting متن به گونه ای نوشته می شود که  مخاطب بتواند برای خرید ترغیب گردد. در سال های گذشته فرآیند کپی رایتینگ به عنوان بخشی از بازاریابی در نظر گرفته می شد. اما امروزه این فرآیند در حال تغییر محتوای وب است و تلاش دارد با مخاطب تعامل بهتری داشته باشد و فروش را موثرتر نماید.  کپی رایتینگ برای سئو شامل استفاده از کلیدواژه های خاصی است که برای جستجو به کار می رود. اینکار به بهینه سازی عملکرد سایت در موتورهای جستجو کمک می کند.

کپی رایتینگ برای برندینگ به کار می رود:

متنی که در این شرایط می نویسید باید یک هدف و دلیل عالی داشته باشد و آن هم چیزی جز برندینگ نیست. برندینگ به معنای بیان اهمیت برند شماست تا بتواند مخاطب را بیشتر به سمت خود جذب نماید.

همانند محتوانویسی، در این شرایط هم متن شما باید به گونه ای نوشته شود که توجه مخاطب را به خود جلب نماید.  علاوه بر همه موارد گفته شده، در فرآیند کپی رایتینگ باید یک گام به سمت جلو بردارید. در چنین شرایطی می توانید نظر مخاطب را جلب کنید و او را به انجام یک فعالیت خاص ترغیب نمایید.

مشخصات کپی رایتینگ:

خوب تا به اینجای کار متوجه شدیم که کپی رایتینگ می تواند به تعامل با مخاطب کمک کند.  به همین دلیل است که چنین فرآیندی می تواند بسیار محبوب باشد. متن خوب مشخصات متعددی دارد. شما از طریق تجربه می توانید این مشخصات را بیابید و بهترین متن را برای مخاطبان تان بنویسید.با اینحال باید ها و نبایدهایی که در ادامه بیان می کنیم به شما کمک می کند متن بسیار جذابی بنویسید:

  • سرتیترهای جذابی برای متن تان انتخاب کنید
  • از کلمات مستقیم و واضح بهره ببرید.
  • با مخاطب هدف تان ارتباط برقرار کنید
  • او را ترغیب کنید فعالیتی که دوست دارید را برایتان انجام دهد.
  • اعتماد را در برندتان ایجاد کنید.
  • از افراط پرهیز کنید
  • از به کار بردن عبارات تخصصی یا کلیشه خودداری نمایید
  • از کلمات ساده بهره ببرید. مخاطب را با کلمات قلنبه سلمبه سردرگم نکنید.
  • اغراق نکنید. اجازه دهید مخاطب خودش به مفید بودن محصولات تان ایمان بیاورد.

باید در فرایندهای بازاریابی مان از کپی رایتینگ استفاده کنیم؟

شما نمی توانید تنها از محتوانویسی استفاده کنید و انتظار داشته باشید بازاریابی محتوایی تان به خوبی به پیش رود. در طولانی مدت باید از فرآیند کپی رایتینگ در کنار محتوانویسی بهره ببرید تا به اهدافی که برای فروش تنظیم کرده اید دست پیدا کنید.

انواع محتوایی که می توانید در بازاریابی محتوایی تان به کار ببرید

Copywriting همه چیز نیست:

به خاطر داشته باشید که شما نمی توانید برای تبلیغ و ترویج برندتان تنها از فرآیندی همچون کپی رایتینگ استفاده کنید. شما نمی توانید مدام به فکر فروش محصولات یا خدمات تان باشید. این ایده اصلا برای طولانی مدن کارساز و مفید نخواهد بود. هیچ کس دوست ندارد به طور مستمر در معرض متن های تبلیغاتی باشد. این روزها مشتریان شما بسیار باهوشتر از قبل شده اند و همه چیز را خیلی خوب درک می کنند. اگر نتوانید به شیوه درستی با آن ها ارتباط برقرار کنید قطعا اعتمادشان را از دست خواهید داد.  هدف موتورهای جستجوی همچون گوگل همیشه بهبود تجربه کاربری بوده است. به همین خاطر متخصصان بر این باورند که به هنگام محتوانویسی باید قبل از هر چیزی به فکر مخاطبان بود و متن را تنها برای موتورهای جستجو ننوشت.

محتوانویسی را فراموش نکنید:

بازاریابان خیلی خوب می دانند که مشتریان بخش اصلی فرآیندهای بازاریابی امروزی هستند. به خاطر ترندهای بازاریابی سخت و رقابتی که وجود دارد رفتار با مخاطب امروزی نیز باید تغییر کند. در حال حاضر مشتریان شما دوست دارند تحقیق کامل و جامعی داشته باشند  و سایت های مختلفی را به هنگام خرید بررسی کنند. اگر محتوایی که تولید می کنید برای او جذاب نباشد قطعا به سراغ سایت دیگری خواهد رفت. پس نمی توانید محتوانویسی را نادیده بگیرید. حالا سوال اینجاست که در چنین شرایطی چه کاری باید انجام دهید؟

  • محتوایی که تولید می کنید باید بسیار قدرتمند باشد. چارچوب خوبی برای متن هایتان ایجاد کنید.
  • چه محتوانویسی را انتخاب کنید یا بخواهید از کپی رایتینگ بهره ببرید در هر دو صورت هدف نهایی شما باید تبلیغ و شناساندن برندتان باشد.
  • محتوای ارزشمند و مفیدی در اختیار کاربران تان قرار دهید
  • به مخاطب کمک کنید و همیشه به فکر فروش مستقیم نباشید.

 سخن نهایی:

در دنیای آنلاین امروزی، کلمات موثرترین ابزاری هستند که به برندها کمک می کنند خودشان را در معرض دید مخاطبان قرار دهند. هم کپی رایتینگ و هم محتوانویسی برای برندینگ و بازاریابی محتوایی عالی هستند.

به همین خاطر باید از این فرآیندها به طور موثر در فعالیت هایتان بهره ببرید. درست نوشتن را هر روز تمرین کنید تا بتوانید متن های جذابی برای افرادی که با برندتان تعامل می کنند بنویسید.

مطالب مرتبط