سه قدرت گوش دادن در یک گفت‌وگوی خوب

سه قدرت گوش دادن

در این مقاله با شما خواهم بود تا سه قدرت گوش دادن در یک گفت‌وگوی خوب رو به شما توضیح بدم.
هنر یک گفت‌وگوی خوب در توانایی پرسیدن سوال و بادقت گوش‌دادن به جواب‌ها و در واقع داشتن یک گوش بزرگ برای شنیدن حرف افراد هست. شما می‌تونید گفت‌گو رو با بینش، ایده‌ها و نظرات‌تون زینت بدید؛ ولی هنر و مهارت گفت‌وگوی خودتون رو با مهارت پرسیدن سوالات مرتب و منظمی تکمیل می‌کنید که گفت‌وگو رو هدایت می‌کنند و به افراد دیگه، موقعیت صحبت میدن.

سوال‌های توضیحی بپرسید

سوال‌های توضیحی بپرسید که نشه به اونها فقط با “بله” یا “نه” جواب داد. سوال‌های توضیحی، فرد رو وادار می‌کنند تا افکار و اظهاراتش رو مفصل توضیح بده.
یک سوال به سوال دیگه می‌رسه. می‌تونید بدون حدو مرز سوال‌های توضیحی بپرسید و همه‌ی افکار و گفتنی‌های فرد مقابل در مورد موضوعی خاص رو بیرون‌ بکشید.

سه قدرت گوش دادن

از گوش‌دادن خشنود باشید

برای اینکه گفت‌وگو کننده‌ای عالی باشید، باید روی تسلط بر بحث پایداری کنید. به نظر می‌رسه بهترین گفت‌وگو کنندگان فروتن، رها از موانع ذهنی، شاد و واقعا علاقه‌مند به طرف مقابل هستند. این‌طور به نظر می‌رسه وقتی طرف مقابل‌شون صحبت می‌کنه، کاملا خرسند هستند و سهم خودش رو توی مکالمه، خیلی کوتاه و مرتبط با موضوع ادا می‌کنند.

موقعیت صحبت رو تقسیم کنید

در واقع، یک گفت‌وگوی خوب، فرار و فرود داره و مثل جزر و مد هست که بالا میاد و می‌شینه. چه این گفت‌وگو بین دو نفر باشه یا چند نفر، باید عقب‌نشینی و پیشروی داشته باشه تا هر فردی موقعیت صحبت پیدا کنه.
گفت‌وگو توی این حالث مثل توپی می‌مونه که از شخصی به شخص دیگه فرستاده میشه و هیچ‌کدوم از اشخاص برای مدت طولانی، اون رو نگه نمی‌دارن.
اگه احساس می‌کنید برای مدت طولانی داشتید صحبت می‌کردید، باید توقف کنید و از شخصی در گروه سوالی بپرسید. شما این توپ گفت‌وگو رو پرتاب می‌کنید و به اون فرد، موقعیت صحبت می‌دید.

خوب گوش‌دادن رو یاد بگیرید

گوش‌دادن مهم‌ترین مهارت یک گفت‌وگوی موفق هست. خیلی‌ها شنوندگان ضعیفی هستند. چون همه از حرف‌زدن لذت می‌برن، تلاش زیادی میخواد که خوب گوش‌دادن رو تمرین کنیم و به عادت خودمون تبدیلش کنیم.

نتیجه گیری

در این‌جا دو نکته برای اجرا کردن این ایده‌ها وجود داره.
اول، این عادت رو در خودتون به وجود بیارید که توی هر گفت‌وگو و در جواب به مشکلات و مسائل، سوالات خوب و توضیحی از بقیه بپرسید‌.
دوم، نفسی عمیق بکشید، آسوده باشید و اجازه بدید طرف مقابل بیش‌تر صحبت کنه. اون‌قدر تمرین کنید تا شنونده‌ای عالی بشید.
امیدوارم از این مقاله استفاده لازم رو برده باشید و نظرات خودتون رو با مجموعه سوشال به اشتراک بذارید.

مطالب مرتبط

پاسخ