بازاریابی اینترنتی چیست؟

وقتی صحبت از بازاریابی اینترنتی به میان می آید معمولا سوالات بسیار زیادی به ذهن خطور می کند. بیشتر این سوالات در مورد نحوه استفاده از این شکل از بازاریابی برای تصاحب بازار، بهبود تعامل با مشتریان و افزایش  حاشیه سود شرکت هاست. در این مقاله سعی می کنیم به طور مختصر درباره بازاریابی اینترنتی و انواع آن  صحبت کنیم. پس همراه سوشال باشید.

بازاریابی اینترنتی چیست؟

بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی که به عنوان بازاریابی آنلاین نیز شناخته شده است اساسا در برگیرنده تبلیغ و ترویج برند و محصولات و خدمات آن در دنیای آنلاین است. این نوع بازاریابی معمولا به همراه انواع مختلف تبلیغات سنتی همچون تبلیغ در تلویزیون، تبلیغات رادیویی، تبلیغ در روزنامه یا مجله انجام می شود.  اصلی ترین هدف بازاریابی اینترنتی، رساندن پیام شرکت به گوش مخاطبان، تحقیق در مورد مشتریان بالقوه و فروش محصولات است.

 اهمیت بازاریابی اینترنتی:

این روزها خیلی ها هستند که تلاش می کنند استراتژی های بازاریابی آنلاین را در کسب وکارهایشان به کار ببرند چون به خوبی از مزایای آن آگاه اند.  شاید بتوان گفت اصلی ترین  اهمیت بازاریابی آنلاین این است که  می توان آن را به شیوه ای که مشتری ترجیح می دهد این روزها خدمات و محصولاتش را خریداری کند، منطبق  و سازگار کرد.

تحقیقات و آمارهای موجود نشان می دهد بیش از 50 درصد مشتریان دوست دارند قبل از خریدشان در دنیای آنلاین تحقیقی انجام دهند. بازاریابی اینترنتی بسیار راحت تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید.

به کمک این نوع بازاریابی می توانید با مشتریان بالقوه تان  در 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته تعامل داشته باشید. مشتریان هم، چنین شیوه ای از بازاریابی را بسیار دوست دارند زیرا می توانند هر وقت که دلشان خواست محصولات و خدمات شما را به صورت آنلاین مورد بررسی قرار دهند.  حالا شما دیگر محدود به مرزهای دنیای فیزیکی نیستید و می توانید به مشتریان مختلفی دست پیدا کنید.

 بهترین تمرینات بازاریابی اینترنتی چیست؟

خوب همانطور که می دانید بازاریابی از طریق اینترنت به طور مداوم رشد و تکامل پیدا می کند و هر روز تکنیک های جدیدی ظهور می یابد. شما هم به عنوان بازاریاب یا مدیر کسب وکار، باید خودتان را با این تغییرات وفق دهید تا بتوانید در دنیای رقابتی امروز خودتان را متمایز نمایید. اولین کاری که باید انجام دهید فراهم آوردن محتوای با کیفیت  است تا بتواند دیده شدن تان را در دنیای آنلاین تقویت کند و همانند یک آهنربا مشتریان بالقوه را به سمت تان هدایت نماید.

در گام بعدی باید رسانه های اجتماعی را به آغوش بکشید و از پلتفرم هایی همچون توییتر، اینستاگرام و فیس بوک استفاده کنید. نمی دانید کدام یک از رسانه های اجتماعی بهترین کارکرد را برای کسب وکارتان خواهد داشت؟ زیاد نگران نباشید.  مقاله زیر را به دقت مطالعه کنید تا بهترین تصمیم را در این مورد اتخاذ نمایید.

برای کسب مشتریان بیشتر از چه شبکه اجتماعی استفاده کنیم؟

اگر شما هدفی برای کمپین بازاریابی آنلاین تان نداشته باشید،هیچ کدام از مراحلی که در بالا بدان اشاره کردیم کمکی بهتان نخواهد کرد. پس باید مجموعه اهداف روشنی برای کسب وکارتان راه اندازی نمایید تا بتوانید موفقیت کمپین تان را بسنجید. این اهداف در برگیرنده افزایش فروش، کسب سرنخ، افزایش بازدید از صفحات، افزایش کامنت ها، کسب نظرات مشتریان، افزایش دانلودها و غیره است.

 انواع بازاریابی اینترنتی که باید بشناسید:

اینترنت خیلی زود توانست به اصلی ترین منبع افراد برای کسب اطلاعات مختلف تبدیل شود. همین موضوع باعث شده است کسب وکارها هم بخواهند از قدرت این ابزار بازاریابی برای تبلیغ شرکت و کسب مشتریان استفاده کنند. معمولا انواع مختلفی از بازاریابی اینترنتی وجود دارد که سعی می کنیم هر کدام از آن ها را به اختصار توضیح دهیم.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو( سئو):

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو  به شما کمک می کند سایت تان را در دنیای آنلاین در معرض دید مشتریان قرار دهید. آمارهای موجود نشان می دهد این روزها 60 درصد از کلیک های طبیعی مربوط به سه رتبه برتر در موتورهای جستجوست.

استفاده درست و منطقی از سئو به شما کمک می کند در موتورهای جستجوی محبوبی همچون گوگل سایت تان را ایندکس کنید و خود را در نتایج برتر نشان دهید.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو  معمولا در برگیرنده استفاده درست از عناصر سایت همچون تایتل، منوها، تصاویر و کلمات کلیدی برای افزایش دیده شدن در این دنیای آنلاین است.

بازاریابی رسانه های اجتماعی:

رسانه های اجتماعی با سرعت خیلی زیاد وارد زندگی ما انسان ها شدند و با گذشت زمان هم بزرگ تر و بزرگ تر می شوند.  استفاده از خدمات رسانه های اجتماعی برای جلب توجه مشتریان و جذب ترافیک سایت محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورده است.

موضوع جالبی که درباره بازاریابی رسانه های اجتماعی وجود دارد این است که هزینه اندکی دارد. شرکت ها می توانند پروفایل خودشان را بر روی رسانه های اجتماعی همچون توییتر و اینستاگرام ایجاد کنند و با ارسال مطالب جذاب مشتریان بالقوه را به سمت خودشان جذب نمایند. این روزها این شیوه از بازاریابی اینترنتی در میان کسب وکارها بسیار رواج یافته است.

تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک:

این نوعی سیستم تبلیغاتی است که در ان کسب وکارها تنها زمانی هزینه پرداخت می کنند که مشتریان بر روی تبلیغشان کلیک کرده باشند. سایت هایی که از PPC استفاده می کنند تبلیغاتشان را بر اساس فهرست کلمات کلیدی که به کاربر مرتبط است نشان خواهند داد. یکی از مزایای این نوع شیوه تبلیغاتی این است که  می توان موفقیت را به سرعت سنجید.

 بازاریابی ایمیلی:

بازاریابی ایمیلی در اصل روشی برای بهبود ارتباط با مشتریانی است که در حال حاضر شرکت شما را می شناسند و دوست دارند با آن ارتباط بیشتری برقرار نمایند. اگرچه برخی ها بر این باورند که عمر بازاریابی ایمیلی به عنوان روشی برای انجام بازاریابی اینترنتی به اتمام رسیده است اما تحقیقات و بررسی های موجود چیز دیگری را نشان می دهد.

این روش هنوز هم یک روش موثر برای جذب و نگهداری مشتریان است. برای اینکه بتوانید از بازاریابی ایمیلی به درستی استفاده کنید قبل از هر کاری باید مشتریانتان را ترغیب کنید در خبرنامه ایمیلی تان عضو شوند.

 بازاریابی اینفلوئنسرها:

این گزینه هم یکی از انواع بازاریابی اینترنتی است. اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از جدیدترین روش های بازاریابی آنلاین است اما توانسته به سرعت محبوبیت زیادی در میان بازاریابی کسب کند.  در این شرایط شما باید فردی را بیابید که ارتباط قوی با مشتریان بالقوه تان دارد و از او بخواهید محصولات یا خدمات تان را تبلیغ کند.

معمولا این کار در بستر رسانه های اجتماعی انجام می شود.   استفاده از این روش بازاریابی برای برخی از شرکت ها بسیار موثر خواهد بود.

افیلیت مارکتینگ:

افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی روشی از بازاریابی اینترنتی است که در آن فرد به خاطر تبلیغ محصولات و خدمات شما درصدی از فروش را دریافت می کند.  معمولا این شیوه از بازاریابی دربرگیرنده تبلیغ یا ترویج محصولات از طریق وبلاگ یا ویدئوست.

 بازاریابی محتوایی:

سایت Moz بازاریابی محتوایی را به عنوان روشی برای ایجاد و توزیع محتوای مرتبط و ارزشمند برای برقراری ارتباط با مشتریان و رسیدن به اهداف بازاریابی می داند. استراتژی های بازاریابی محتوایی تلاش می کند بر روی برقراری ارتباط با مشتریان تمرکز کند و محتوایی در اختیارشان بگذارد که باعث آموزش و آگاهیشان می شود.

منظور از محتوا هر گونه فرمت اطلاعاتی است که می توان در دنیای آنلاین مورد استفاده قرار داد. از جمله این محتواها می توان به پست های وبلاگی، ویدئوها، پادکست ها، اینفوگرافیک ها، پست های رسانه اجتماعی و غیره اشاره کرد. تولید محتوای با کیفیت نقش مهمی در استراتژی های بازاریابی اینترنتی  همچون سئو، بازاریابی ایمیلی و بازاریابی رسانه های اجتماعی دارد.

چگونه بازاریابی اینترنتی را آغاز کنیم؟

اولین و مهم ترین کاری که شما باید انجام دهید تعیین اهدافی است که دوست دارید به کمک بازاریابی آنلاین بدان دست پیدا کنید. یک صفحه اکسل باز کنید و همه اهدافی که در سر دارید را وارد نمایید. نام این صفحه را اهداف بازاریابی اینترنتی بمانید.  مثلا ممکن است بخواهید بیش از 5000 فالوور اینستاگرام یا توییتر به دست آورید، در هر ماه بیش از 50 سرنخ کسب کنید یا اینکه فروشتان را X درصد افزایش دهید.

در گام بعدی باید مطمئن شوید که زیرساخت درستی برای داشتن یک بازاریابی موثر فراهم کرده اید. این زیرساخت ها در برگیرنده سایت بهینه سازی شده، اکانت رسانه های اجتماعی و تحقیق بر روی بازار است.

در گام سوم باید مخاطبان هدفتان را شناسایی کنید. در این مرحله باید پرسوناهای خودتان را بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون سن، جنسیت یا تحصیلات تعریف کنید. اینکار به شما کمک می کند بهتر بتوانید آن ها را هدف قرار دهید.

حالا آماده ورود به دنیای بازاریابی اینترنتی هستید. هر کدام از انواع بازاریابی انلاین را که دوست داشتید انتخاب کنید و فعالیت تان را به کمک ایده های ناب آغاز نمایید. فراموش نکنید که رقابت در دنیای آنلاین بسیار گسترده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. پس همین امروز دست به کار شوید و اجازه ندهید رقبا جایگاه تان را در دنیای انلاین بگیرند.

مطالب مرتبط